Vira'dan bir ilk daha "Kodlama eÄŸitimi"

Yazar : Medyajest , Tarih : 24 Kasım 2018 Cumartesi 0 yorum


Vira Stratejik Ortaklık bir ilke imza atarak hayata geçirdiÄŸi VKOD EÄŸitim Programı ile çalışanlara kodlama öğretecek. Program kapsamında ayrıca çocuklar için de sınıflar açılacak. 
Vira

 

Vira Stratejik Ortaklık Türkiye’de bir ilke imza atarak oluÅŸturduÄŸu VKOD EÄŸitim Programı’nı düzenlediÄŸi lansmanla duyurdu. Vira Stratejik Ortaklık, Dokuz Eylül Ãœniversitesi ve TEB GiriÅŸimcilik Ofisi’nin ortaklığı ile oluÅŸturulan eÄŸitimlerin içeriÄŸini ise temel kodlama ve dijital kültür  oluÅŸturuyor.

 

Sektöründe öncü çok sayıda ÅŸirketin insan kaynakları uzmanının katıldığı lansmanda VKOD’un tanıtımının yanı sıra çalışanların neden kodlama öğrenmesi gerektiÄŸi ve kodlamanın iÅŸ dünyasına yansımaları da masaya yatırıldı. Lansmanda ayrıca katılımcılara oyunlaÅŸtırma deneyimi üzerinden çalışan bağılığın nasıl artırılacağı canlı olarak deneyimletildi. Lansmanda düzenlenen ”Dijital Dönüşümde Yetkinlikler Nasıl DeÄŸiÅŸiyor” isimli oturumda Dokuz Eylül Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme Anabilim Dalı Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Pınar Süral Özer ve Maxion Wheels BaÅŸkan Yardımcısı Türkiye ve Afrika Operasyonları Hakan Ãœnlü katılımcılara dijital dönüşümün iÅŸ dünyasına yansıması ile ilgili bilgilerini aktardı.

title=

 

KEÅžFET-ALGILA-UYGULA

 

Hayata geçirdikleri kodlama ve dijital kültür eÄŸitimleri programı VKOD ile ilgili konuÅŸan Vira Stratejik Ortaklık Genel Müdürü Senem Kılıç, teknolojide yaÅŸanan dijital dönüşümün ve geliÅŸimin operasyonel süreçler ile insan kaynakları departmanlarını yakından ilgilendirdiÄŸini belirtti. YaÅŸanan dönüşümü anlayabilmeleri ve ÅŸirketleri geleceÄŸe taşıyacak gerekli adımları atabilmeleri için çalışanların temel kodlama ve dijital kültüre hakim olmaları gerektiÄŸini vurgulayan Kılıç, ”VKOD teknolojik tabanlı bir eÄŸitim programı. Algoritmik düşünceyi keÅŸfetmek, algılamak ve uygulamak üzerine kurulu. Program kapsamında ilk olarak ÅŸirket yöneticilerine ve insan kaynakları çalışanlarına temel kodlama eÄŸitimi ile dijital kültür eÄŸitimi vereceÄŸiz. Böylece çalışanlar temel seviyede kodlamaya hakim olacaklar ve iÅŸ dünyasında yaÅŸanan dijital dönüşümü daha derinlemesine analiz edebilecekler” dedi.

 

BİLGİSAYARSIZ KOD YAZMAYI ÖĞRENECEKLER

 

VKOD EÄŸitim Programını bitiren çalışanların, eÄŸitim sonunda bilgisayarsız kod yazma, programlama, elektronik, görsel tasarım, projelendirme ve sunum becerileri kazanacağına dikkat çeken Kılıç, ”Günümüz iÅŸ dünyası hızla deÄŸiÅŸiyor. Dijital dönüşümden etkilenmeyen hiç bir sektör kalmadı. Bu anlamda yaÅŸanan en büyük sıkıntılardan biri ise çalışanların dönüşümü anlayamaması ve ÅŸirketlerini bu alanda yönetememeleri. Dijtal dönüşümün temelini ise kodlama oluÅŸturuyor. Vira Stratejik Ortaklık olarak bu alandaki sorunları gidermek ve ülkemizde faaliyet gösteren ÅŸirketlerin deÄŸiÅŸime hızla ayak uydurabilmelerinin önünü açmak için dönüşümün insandan baÅŸlaması gerektiÄŸine inanıyoruz. VereceÄŸimiz kodlama eÄŸitimleri ile de hem çalışanların dönüşüme ayak uydurabilmelerini hem de bu noktada ÅŸirketlerine katkı koyabilmelerini hedefliyoruz” diye konuÅŸtu.

 

TÜM ÇOCUKLAR İÇİN KODLAMA

VKOD eÄŸitimlerinin yalnızca çalışanlar için deÄŸil, çocuklar için de tasarlanmış bir program olduÄŸunun altını çizen Kılıç, ÅŸirketler bünyesinde çalışanların çocukları için de eÄŸitim sınıfları açacaklarını ifade etti. Türkiye’nin geleceÄŸi için yeni nesillerin mutlaka dijital kültüre ve temel kodlama bilgisine sahip olması gerektiÄŸine vurgu yapan Kılıç sözlerini ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü: ”Bu programlardan elde edeceÄŸimiz geliri durumu olmayan çocuklarımızın kodlama eÄŸitimi almasına aktaracağız. Böylece kodlamaya yeteneÄŸi olan ancak maddi durumları bu eÄŸitime el vermeyen çocuklarımıza da destek saÄŸlayacağız.”

Kaynak: Hürriyet


Vira'dan bir ilk daha "Kodlama eÄŸitimi"

0 yorum:

Yorum Gönder

küfür,reklam,erotik vb.... şeyler yazmak yasaktır.